Pentru Erika, @Fabrica

Am fost ieri (e ora 2, deja alaltaieri) in Fabrica, la concertul caritabil pentru Erika. Pentru cine nu stie despre ce e vorba cititi aici. Auzisem de dimineata in emisiunea lui Mircea Badea si initial am zis ma 250 de mii Parazitii + Vita de Vie, fac si-o fapta buna… hai sa merg. La sapte am fost acolo, inca era liniste, as in puteai circula lejer. La opt deja era full (si e totusi maricel locul).

Prezentator Cabral (ma miram eu ce se tot invartea pe-acolo), emotionat ca ne adunasem nesperat de multi. Cu o zi inainte se desfasurase “Desenam pentru Erika” si, ca sa-l citez, “eram eu, tatal Erikai, un operator de la MTV… si atat.” Chiar eram multi. Apropo, aglomeratia de fapt nu se masoara in oameni. Se masoara in minute. Cat iti ia sa te strecori prin multime ca sa ajungi la baie cand faci pe tine. Spre finalul concertelor mi-a luat cinci. You do the math.

Trupa de teatru m-a impresionat mult. Doua perechi de cate un el si-o ea, un teatru modern, pe muzica bine aleasa, n-a rostit nici unul din ei vreun cuvant. Primii doi mai tineri, mai cuminti, celalalt cuplu deja trecuti de adolescenta (desigur, ma refer la rol); un adevarat ritual de imperechere mut, apropierea treptata redata prin gesturi si expresivitate, inocenta la primii doi, senzualitate la ceilalti doi. E imposibil sa descriu in cuvinte ce am vazut, pentru ca ce am vazut a fost un amalgam de emotii si senzatii.

In deschidere trupa Habar din Arad, cu Andrei (castigatorul Megastar de acum… doi ani cred) solist. L-am recunoscut din prima, nu-mi venea sa cred ca e el. Baiatul chiar are calitati vocale si a rezistat la un concert de opt piese so… Canta placut, tot in genul Vita de Vie, chitaristii meseriasi (unul din ei jurai ca e solistul de la Smashing Pumpkins), toti zgubilitici; doua piese instrumentale, doua coveruri (unul era Otherside de la RHCP, celalalt nu mi-l amintesc acum) + au incheiat pe o piesa Prodigy, instrumentala, ceva mai rock-izata dar a sunat super bine. Le doresc la cat mai multe concerte.

Up next Parazitii. Prima oara cand ii vedeam live; au fost asa cum mi-am imaginat – complet dezinhibati, doin’ their thang, Freaka zambind mai tot timpul, Cheloo parand high ca de obicei; un show complet, cu piese de la In inima strazii si Am comis-o din nou la Vicii si Mesaj pentru Europa (si desigur De ziua ta :D)

Last but not least Vita de Vie. M-am rugat in minte in timpul primelor doua piese sa cante Iamma si nu m-au dezamagit – a fost a treia. Nimic soft, fara de-alde Liber si Visare. Tot asa, vreo 8-9 piese, zgomot, nebunie, dementa si un pogo reusit spre final cu toata inghesuiala de-acolo (pogo in mijlocul caruia m-am trezit si eu in care nu mai stiu cum am intrat ca deja eram pe la a opta bere si nu mai stiu cum am iesit dar am ajuns totusi acasa so…) – pogo is fun, poti sa impingi oameni si nu se supara!

Cand am plecat eu, cubul transparent de plastic cu donatii era plin peste jumatate. Imi pare bine ca m-am dus si am facut o baie de multime, o multime de Oameni. Pentru ca daca alataieri dimineata gandeam ca multa lume va veni (cum vroiam si eu de altfel) sa aiba parte de un concert Parazitii + Vita de Vie la doar 25 de lei, cubul ala m-a facut sa-mi schimb parerea. Pe langa pretul biletelor s-a donat en-gross; am dat si eu si m-am simtit bine, ca pe vremea proiectelor de pe ag; multa sanatate Erikai si sa dea domnu’ sa se stranga cat trebuie ca sa poata duce o viata normala. Am citit mai adineauri pe blogul lui Cabral ca s-au strans 33.000 de lei. Deci se poate. Mai exista inca oameni printre noi, mai exista sperante.

Nu m-am mai simtit asa de bine ca alaltaieri seara de foarte mult timp. Ieri a fost ziua ei. La multi ani, Erika!

Erika, 2 ani

Erika, 2 ani

Advertisements

One Response to Pentru Erika, @Fabrica

  1. Alex Smart says:

    Niiiice… ca ai fost, ca a fost concert VdV, ca Erika a fost ajutata… la mai multe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: