Tramvaiul

Porcul este un animal domestic alcatuit din cap, trunchi si picioare.

Remember that shit ? 😛

Tramvaiul este un mijloc de transport in comun despre care as putea scrie o carte. Dat fiind faptul ca sunt obosit o sa ma marginesc acum la doua episoade de azi.

1. Cand am coborat din 32 am avut o revelatie, an epiphany if you will, legata de o curiozitate urbana ce ma sacaia de mult. Astfel, am realizat ca bucurestenii sufera de mass induced paranoia si anume cred cu totii ca urcatul in/coboratul din tramvai este o cursa cu super premii si care cum ajunge mai sus pe podium ia premiu’ mai mare. E singura explicatie logica pentru aceasta nebunie ratbistica. Si o vreme am crezut ca e vorba doar de urcat. Mobilizare la usi, lasat pe mijloc un spatiuletz micutz prin care de-abia se poate strecura o persoana la coborare, fixat bine pe doua picioare, o mana pe dupa usa ca sa se apuce si sa se propulseze in sus la momentul t0, urcat in tramvai cand ultima persoana de-abia coboara, mai sa-l omoare pe saracul crestin, alergat spre cel mai apropiat scaun, trantit jos, eventual lasat geanta pentru a taxa intre timp biletul ca deh suntem cetateni cinstiti domne, eventual tinut loc pentru frate/sora/prieten/var/unchi de-al doilea, disperare, nebunie. Si totul pentru un cacat de loc jos. Dar nu, nebunia nu se opreste aici, ea apare si la coborat, de parca (repet) ar fi o cursa cu premii, toti se inghesuie sa coboare primii, parca ar fi tren, nu tramvai, si pleaca din statie intr-un minut – n-ai coborat, ghinion. Iarasi, aceeasi psihoza in masa si confuzia colectiva tramvai=tren.

2. In 27 era afisat un poster mare in partea din fata a tramvaiului. Incerc sa reproduc din memorie. “Importanta alaptarii (Campania pentru nushce sustinuta de nushcine) – Alimentatia corecta pentru un copil sanatos bla bla tu cum ai grija de copilul tau bla bla yeee alaptat la san booo dat cu biberonu etc.” Asta era titlu/subtitlu whatever. Acum continutul bomba. Precizare : inainte de continut era o poza cu o cucoana cu doi copilasi in brate, cate unu pe fiecare brat.

“Copiii din imagine sunt gemeni! Copilul din stanga (cel cu biberonul in gura) a fost alaptat cu biberonul (hranit artificial). Copilul din dreapta a fost alaptat la san (hranit natural). In cele din urma copilul hranit artificial a murit.

Credem ca faptele vorbesc de la sine si nu mai este nevoie de alte comentarii. Va lasam pe dumneavoastra sa decideti cum vreti sa va hraniti copilul si ce pret poate avea alegerea dumneavoastra.”

De partea de la final cu alegerea nu sunt f sigur, dar restul e reprodus aproape cuvant cu cuvant – inclusiv boldurile. Am zis ca atata prostie pe o foaie de hartie n-am vazut de ani de zile. Am auzit eu de tactici de manipulare si de convingere si de prelucrare a unui semiadevar ca sa sune intr-un anumit fel – dar porcarie mai mare ca asta n-am citit. In primul rand, CUM a murit ala alaptat cu biberonul ? Poate a fost lovit de o masina! Sau, poate scapat pe geam de la etajul sapte! Care-i legatura intre moarte si tipul de alaptare ? Si apropo, DUPA CATI ANI a murit ? Poate a murit la 53 de ani ( in timp ce ala alaptat natural acu juma de secol e inca viu, dar in metastaza.) Ok io inteleg ca vrei sa promovezi alaptatul la san pentru cat mai mult timp posibil – e normal, e natural, e sanatos – dar asta nu inseamna ca bagat biberon in gura=moarte! Si presupunand prin absurd ca ce scria in poster ar fi adevarat – ce legatura este intre acel UN caz si restul de cateva miliarde de bebelusi ? De unde generalizarea ? God, cat de disperati poa’sa fie unii in dorinta lor de a se afirma. Si la ce subterfugii penibile recurg. Cui se adreseaza campania, retarzilor ? Isi imagineaza mamici sarind pe geamul tramvaiului alergand disperate acasa si smulgand biberonul din gura copilului urland NUUUUUUUUU nu vreau sa moooooori ptiu bad biberon bad biberon ? Jeez. I’m out.

Advertisements

2 Responses to Tramvaiul

  1. WeeGee says:

    Haidi bre… miliarde de bebelusi ? Come on 😛 (acum depinde pana la ce varsta e un om bebelus :D)
    …si pana la urma care dintre copii a murit (dupa “spusele” acelui poster)? Din articol vad ca e vorba de cel cu biberonul, dar in BOLD ai zis de tit-sucker…
    In rest, numai de bine… and chip ap ze gud uorc!

  2. arheus says:

    Ai dreptate, am scris eu gresit, eram rupt de somn cand am postat 😛 Editez acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: