Desfiintati Prutul!

Ar fi avut astazi, 7 aprilie, 55 de ani Ion Aldea Teodorovici, daca nu ar fi murit alaturi de sotia sa Doina intr-un stupid accident de masina. Cam multe accidente stupide de masina are istoria. Cand vezi prea multe coincidente, incep sa transpara sabloanele.

Daca in 1989 in Romania a fost prima revolutie televizata, 20 de ani mai tarziu in Republica Moldova se desfasoara prima revolutie online. A urlat netul astazi, a fost supraaglomerat twitterul, veneau cate 20 de mesaje noi pe minut pe #pman. Si s-a straduit Voronin, s-a straduit rau sa taie tot. A taiat televiziunea, radioul, netul, tot ce s-a putut. Imposibil. Se uita poate ca traim intr-o era in care NU MAI POTI OPRI circulatia libera a informatiei. Oricine are un mobil poate scrie istorie. Nenumarate clipuri filmate cu camera mobilul au ajuns pe net, unde oricine le poate vedea. Oricine prinde acces la wireless are libertate deplina la comunicare. Cateva cuvinte rapide pe twitter, un post scurt pe blog, e suficient. Mic cu mic se scrie o revolutie.  Oricat s-a straduit Voronin sa dea muzica populara vesela, cu copii, pe postul 1 al televiziunii nationale din Republica Moldova, nu stiu pe cine crede el ca a prostit.

Ziuganov a declarat sus si tare ca servicii secrete occidentale au fost implicate in revolutie. Europa tace malc si nu se baga – ce-s prosti, prea e RM in coasta coastei Rusiei, si oricat de mari ar avea coaiele occidentu’, atata timp cat Putin are deshtu pe butonu rosu (si pe deasupra nici nu stie multe) n-o sa se riste nimeni. Europa, inclusiv liderii politici din Romania, au dat dezaprobator din cap si au zis ca “nu e frumos ce faceti voi acolo in RM” si atata tot. Mai ales ai nostri tac, ca prea suntem la mijloc. Prea mult s-a rabdat, prea mult a fost terfelita Republica Moldova, ajunsa aceasta paria a Europei, o tara de ROMANI fortata sa isi spuna altfel.

Au fost proteste toata ziua in Republica Moldova, am auzit vehiculandu-se cifre intre 10000 si 15000 de studenti activi; s-a luat cu asalt cladirea presedentiei; in tara la noi in toate marile orase ale tarii s-au organizat proteste, in Bucuresti mii de oameni s-au strans si au scandat “Basarabia, te iubim/Impreuna vrem sa fim” si “Jos comunismul” si “Cinste lor romanilor”, in marile orase ale Europei s-au organizat mitinguri mai mult sau mai putin ad-hoc in sprijinul Republicii Moldova. Si daca ultima stire care mi-a trecut pe la urechi, si anume ca Voronin a fost lasat de Putin balta, atunci nici nu ma mai intereseaza de ce, multam Putin, Voronin ai pus-o tata. Te lasa si Europa si mama Rusie de izbeliste, tu vs revolutia. Pai ti-o iei. Si degeaba striga acum Voronin dupa ajutorul vestului pentru mediatizarea conflictului – tata, ai fraudat alegerile, deal with it. Nu-ti place revolutia, spala-te pe cap cu ea.

Surse de informare sunt suficiente pe net pentru cel interesat. Alaturi de romani, fie ei din Romania sau Republica Moldova, strig si eu :

BASARABIA – PAMANT ROMANESC!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: