Intr-un loc foarte precis din Balkani

Cele mai recente 10 clipuri din categoria Muzica de pe trilulilu. Standard. Lista artistilor:

Blaxy Girls
Dorel de la Popesti
Nelut Peste
B!G Band
Nicolae Guta
Rudy Ploiesteanu’
Copilul de Aur & Mario
Demi Lovato
Miley Cyrus
Bogdan Artistu`

Cel mai vizionat clip de pe trilu din ultima saptamana, 18891 vizionari in 4 zile, 207 note – “IN MEMORIA LUI FANICA NEVASTA LU SALAM – DUMNEZEU SO IERTE”.

Asta asculta romanu’.

Asa ca nu ma mai mira profundele strambari din nas indreptate catre Puya si al sau ultim clip. Care suna ok, modern, balcanic. Care puncteaza scurt si clar situatia din Romanica. Care ataca socialul, politicul, economicul, mentalul si pitziponcul deopotriva. Nimic din clip sau din versuri nu mi s-a parut deplasat, nu mi s-a parut netangential la ce vad si aud si eu zi de zi. Caut acum clipul pe youtube sa il pun in post. Primul hit, peste sase sute de mii de views, ma intampina cu o invitatie – “Vizita-ti http://www.muzica2all.com”. Au’ oare la intamplare apare spre finalul clipului tricoul pe care scrie intentionat gresit “I run streets” ? Romania traieste in epoca agramatilor. Incerc alt clip. E unul homemade… comentarii – “lorryutzza (1 hour ago) incearka ji sony vegas…e mai bun programu`;)” sau “lorryutzza (1 hour ago) sooper tare melodia:X:X:X…..ji filmu ti`a iesit f bine:)…” Gata, litera sh a disparut in mod oficial din alfabet, e inlocuita de j. C a devenit K. U a devenit OO. Si orice succesiune de litere gen ati, sau, mai, care poate fi scrisa cu sau fara cratima, dupa context, se scrie acum obligatoriu cu cratima. Astept varianta cu doua cratime. Ka–Y kUL. Copilasi inculti care n-au inteles ca a fi cool si a sti gramatica nu se exclud obligatoriu reciproc. M-astept din editie in editie a DEX-ului sa vad cuvante gen “mijtho” sau “respekt” in el. Asa, sa fie oficial.

Imi place cum incheie Puya melodia despre aceasta tarisoara pe care recent UE a numit-o “un membru disfunctional si indisciplinat” :
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani!

Si inchei si eu neputand sa nu fac o comparatie intre Undeva-n Balkani si bestiala colaborare dintre Fabri Fibra si Gianna Nannini, In Italia :

Vodpod videos no longer available.

Vodpod videos no longer available.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: