Interludiu

Vodpod videos no longer available.
😀
Imi place directia inspre care se indreapta hip-hop-ul romanesc, imi place momentumul de la momentul actual. Imi place ce au facut de-alde Cedry2k [Poezie Balistica], Spike [Ramanem Prieteni] si Guess Who [Locul Potrivit / Probe Audio] anul trecut, asta-i generatia noua de hip-hop, ERA SI CAZUL, ca de aia vechi mi s-a luat.
Cred ca am ascultat prea mult hip-hop luna trecuta, juma din albume se incadrau la genu asta, la familia, mafia, morometzii, parazitii, brugner, da hood justice, don baxter, grasu xxl & 10 grei, racla, il-egal, marijuana, sisu, deceneu, cheloo, codu penal, pacha man, ombladon, bitza, explicit, honey, si am obosit doar scriindu-i pe toti. Inmultit cu x albume (cu virgula), plus compilatii, tragem linie. Tot timpul am incurcat west coast-ul cu east coast-ul, nu mai stiu care-i gangsta rap si care-i old school, cert e ca si la noi cam la fel a fost imparteala – d-alde partea de sud care mai de care adunau bani ani golani veterani cu pistoale si pac pac si tarfe si combinatii, iar pe de alta parte de-alde racla selectionau sintagme savante si loveau cu lectii lingvistice. Undeva la mijloc se atingeau tangential subiecte serioase, sociale, de catre Parazitii si Morometii, dar si alea pierdute printr-o tona de piese de caterinca.
Imitatia romaneasca sus-mentionata de gangsta-rap nu e prea departe de manele – acelasi vocabular de 100 de cuvinte reluate si remixate si rearanjate la infinit, aceeasi smecherie fara masura (ma indoiesc ca 1% dintre ei chiar pot sa o back it up cu fapte), care mai de care nu frate, viata MEA a fost mai naspa si e atat de greu in cartier si tu nu intelegi frate si daca te prind iti sparg fata si imi slobozesc pistolul in tine si o fut pe ma-ta si fumam iarba in fiecare zi si… ai nu zau 🙂 zau ca nu sunt departe de toate pitzipoancele de pe haifaiv care TOATE arata la fel, se imbraca la fel, se pozeaza la fel, dar toate daca le cauti sunt “originale, inegalate, adevarate, de tarfe invidiate”. Mi s-a luat, zau. Si singurul care a reusit sa iasa la suprafata in toata masa asta de sub-subcultura si sa faca ceva deosebit a fost Bitza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: